2024. április 16.
A vízen sátrazni? Már ezt is lehet!

A vízen sátrazni? Már ezt is lehet!

Magyarországon is lehet helye a találmánynak, habár az ára nem éppen evilági.

Akik szeretnek a vízparton kempingezni, minden bizonnyal értékelni fogják a világ első „lebegő sátrát”, melyet az ohiói székhelyű SmithFly dobott a piacra. A kempingezők a innovatív felszerelésnek köszönhetően vízre dobott sátrukban  tölthetik az éjszakát a csillagok alatt.

A vízi sátrat bárhol fel lehet állítani: a nyugodtabb vízszakaszoktól kezdve tavakon és megduzzadt patakokon is. Az átmeneti szállás alapterülete 2,5 X 2,5 méter, így két magas kempingező is elfér benne. A sátrat úgy alakították ki, hogy az erős szeleket és az esőt is kibírja.

A sátornak ráadásul nincsenek rúdjai, formáját a belefújt levegőtől kapja. Összecsomagoláskor egy táskában is elfér, ráadásul felfújható matracot sem kell hozzá vásárolni.

A sátor legnagyobb problémája: sajnos 1500 dollárba kerül. Emellett lapátja sincs, így ha éjszaka elsodródik a sátor, nincs mivel kievezni a partra  – bár a gyártó szerint 22 kilós súlya miatt szinte mozdíthatatlanná válik a vízen.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.