2024. április 20.
Csak úgy dőlnek ki Orbán mellől a miniszterek

Csak úgy dőlnek ki Orbán mellől a miniszterek

Balog után Fazekas is oda és még többen követhetik őket a „semmibe”. Közben körvonalazódik a nagy ellenzéki összefogás is. Szerdai politikai felvágott.

Nem lehet elégszer leírni: Balog Zoltán nem lesz tovább miniszter! – derült ki az emberminiszter Origónak hétfőn adott interjújából (ugyanakkor munkásságát az Indexen foglalták össze tökéletesen). Szerdán pedig egy másik kormánypárti médium hozta az újabb tárcavezetői kidőlést, a Magyar Időkből megtudhattuk: Fazekas Sándor sem folytatja. Munkásságáról kiváló képet fest a Népszava „A földjeink után az erdeink is 'haveri kézbe' kerülhetnek” című cikke, mert hiszen kerültek is!

Régi motoros jöhet Balog helyére  

De ne tévejegjünk a baller oldalon, hiszen a Figyelő is komoly információkat dobott be a mai napra, miszerint Balog utódja Kásler Miklós, Széchenyi-díjas magyar onkológus lehet. Az, hogy relatív előrelépés lesz a váltás után azt Balog Zoltán személye és munkássága garantálja, azonban komoly bizakodásra ad okot, hogy egy valódi szakemberről van szó. Ugyanakkor Kásler „megítélése ellentmondásos” – derül ki a Magyar Narancs igen részletes portréjából, melyen azt is írják: az onkológus „szakma jelenlegi rossz helyzetéért is sokan tartják felelősnek”.

A Magyar Idők cikkéből azt is megtudhattuk, hogy Fazekas utódjának személye már meg is van, és később fogja bejelenteni Orbán Viktor. De a találgatáscunami sem akkora, mint Balog esetében (A 24.hu információi szerint a tisztségben Dr. Nagy István, jelenlegi miniszterhelyettes követi), hiszen az új kormány nagy feladata a népesedési kérdés megoldása lesz, ahogyan az Orbán Viktortól megtudhattuk a választások után. A HVG.hu meg is szerzett egy dokumentumot, mely szerint a 25–35 éves korosztály gyermekvállalását ösztönözné kiemelten a kormány, olyan hihetetlen újdonságokkal, mint a rugalmas foglalkoztatás.

Gulyás lehet az új Lázár

De ne feledkezzünk el Lázár Jánosról sem, aki első volt a sorban a távozó miniszterek közül, a politikus gyakorlatilag, mint a kormány magyar hangja szerepelt hétről hétre a kormányinfónak nevezett standupon. Az ATV most arról számolt be, hogy Gulyás Gergely válthatja a korábbi tárcavezetőt, a hír abszolút megállhatja a helyét, hiszen a Fidesz alelnöke és frakcióvezetője egyre több szereplési lehetőséget kapott, nem mellesleg rajta kívül a korábbi Orbán-kormányból csak Szijjártót lehetett volna kilökni így a nyilvánosság elé.

Gulyás Gergő volt egyébként, aki a döcögve alakuló parlament kapcsán kedden be is szólt az ellenzéknek, hogy „Mi jobban kijöttünk velük, mint ők egymással”. Ugyanakkor már az nagy szám volt, hogy a parlamentbe jutott ellenzéki erők, a kampány alatt tragikomédiába fulladó egyeztetési inkompetencián túllépve egy asztalhoz tudtak ülni a hétfői napon

A közeljövő nagy kérdései közé tartozik, hogy Orbán kiket hívat be magához, hiszen eddig csak Varga Mihály minisztersége biztos, a távlati kérdés pedig az ellenzék „hogyan továbbja”. Lesz itt DK-Jobbik–paktum?!

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.