2024. április 18.
Konstruktívnak tartják az ellenzéki pártok az egyeztetést

Konstruktívnak tartják az ellenzéki pártok az egyeztetést

Részleteket nem árultak el, hogy nagyobb eséllyel valósulhassanak meg az elhangzott javaslatok.

Egy fal dőlt le azzal, hogy az országgyűlés ellenzéki pártjai egyeztettek egymással a jövőbeli ellenzéki munkáról - vélte Szél Bernadett, az LMP társelnöke hétfői sajtótájékoztatóján, azt követően, hogy pártja kezdeményezésére tárgyalóasztalhoz ültek a Jobbik, az MSZP, az LMP, a DK és a Párbeszéd politikusai.

A megbeszélésről Szél Bernadett részleteket nem árult el, mint fogalmazott, azért, hogy nagyobb eséllyel valósulhassanak meg az elhangzott javaslatok. Csupán annyit közölt: a tárgyalás konstruktív volt, és a jövőben több egyeztetést tartanak majd, hogy minél eredményesebben dolgozhassanak a választókért – írta az MTI.

Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke, Schmuck Erzsébet, az LMP megválasztott parlamenti képviselője, Varjú László, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja és Farkas Gergely, a Jobbik megválasztott országgyűlési képviselője (b-j) az LMP által kezdeményezett ellenzéki egyeztetés kezdete előtt Országgyűlés Irodaházban 2018. április 23-án.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
 

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke újságíróknak azt mondta, konstruktív volt a hangulat az egyeztetésen, a tárgyalásokat kedden folytatják.    

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke elmondta, pártja több javaslattal érkezett az egyeztetésre, de megállapodtak arról, amíg nincs döntés azokról, addig nem is beszélnek elképzeléseikről a nyilvánosság előtt.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.