2024. április 19.

Hétfőn kezdődik a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

A több mint három hetes fesztiválon a gyerekek és a felnőttek is egyaránt találnak maguknak programot. A város 650 éves évfordulójához több program is kötődik.

Kiemelt szerepet kapott a március 5-28. között több mint száz rendezvénnyel zajló 33. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál kínálatának összeállításakor, hogy a város idén ünnepli 650 éves évfordulóját - mondta Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere.

A több mint három héten át zajló fesztivál nyitórendezvénye a Kecskemét arcai IV. című képzőművészeti kiállítás és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar a városhoz kötődő zeneszerzők műveit bemutató hangversenye lesz. A koncerten Kodály Zoltán, M. Bodon Pál és Vásárhelyi Zoltán művei csendülnek fel.

A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár a Kecskemét térségi kistelepüléseket egy-egy játékos programmal, vetélkedővel kapcsolja a fesztiválhoz. A gyerekeknek a Görömbölő Kompánia Szépmező szárnya című előadásával készülnek.

Az érdeklődők megtekinthetik Bozsó János képeit. A kecskeméti születésű festőművész 1968-ban készített sorozatában megidézte a kecskemétiek számára fontos épületek, utcák hangulatát, a város lelkületét. A kiállítás azt a kötődést mutatja be a szülőföldhöz, amely az egész életművében meghatározóvá vált.

A Ciróka Bábszínház Kecskemét egyik legszebb épületéhez kapcsolódva, Cifra Palota címmel mese- és versíró, valamint rajzpályázatot hirdetett. Kecske-terelő játékukkal a város híres épületeit, kulturális intézményeit bejárva kell a családoknak összegyűjteniük minél több pecsétet. A 650 éves Kecskemét elnevezésű játékuk során pedig a bábszínház épületében nyolc helyszínen különféle feladatok várják az érdeklődőket - közölte az MTI.

A Cifrapalota kiállítóhelyükön megnyílik a IX. Kortárs keresztény ikonográfiai biennále, melynek idei témája a hét főbűn. A Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely A mechanikus játékok világa című témanappal készül.

Különlegesnek ígérkezik az a hangverseny, melyben az Ars Nova együttes női énekesei „zenei flörtre” hívták meg a neves cseh férfi énekegyüttest, a Gentlemen Singerst.

A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál kínálatát a hagyományosnak mondható Bohém Fesztivál, a Kecskemét Fringe, a Szín-Tár és a Világzenei Együttlét évről évre megújuló programkínálata is gazdagítja. A rendezvénysorozat ideje alatt Kecskemét főterén népművészeti vásár várja az érdeklődőket.

 

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.