2024. április 18.
Azért országot is épített Orbán, nemcsak kerítést

Azért országot is épített Orbán, nemcsak kerítést

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, de a migránsozás előtt hasznos dolgokat is csinált Orbán Viktor. Csak valamiért úgy érezte, a bevándorlókkal hatásosabban tud kampányolni, mint a saját eredményeivel.

A miniszterelnök abban hisz, hogy a bevándorlásellenesség egyben tartja táborát, és kitart a mozgósítás a vasárnapi választásokig – írja a The New York Times. A The Economist gazdasági lap szerint a jobboldali populista Fidesz előnye nagy, az ellenzék legvérmesebb esélye az, ha a Fidesz lecsúszik a többségről, így a baloldali pártok alakíthatnak kormányt a Jobbik külső támogatásával.

 

Emelkedő pályára állt a magyar gazdaság

Utoljára február közepi évértékelőjén beszélt arról, mit ért el kormányával az elmúlt 8 évben: „Bármerre nézünk, toronydarukat és építkezésen dolgozó embereket láthatunk. Titokban reménykedtem benne, hogy tető alá hozunk egy olyan bérmegállapodást, amelyet a kormány és a szakszervezetek is vállalni tudnak. Ez is megtörtént” – mondta a miniszterelnök, aki a teljes foglalkoztatottságért és a családok devizahiteles terheinek csökkentéséért is sokat tett.

Ennyi ember nem dolgozott még Magyarországon a rendszerváltozás óta. 750.000 új munkahely jött létre az elmúlt 8 évben, mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy mai rendezvényen Fejér megyében.

Orbán emelkedő pályára állította a gazdaságot, arra viszont ő sem számított, hogy az életformánk – amelyben a kultúra, a sport és a művelődés mindig nagy szerepet játszott, ilyen gyorsan regenerálódik. A sportolóink száma több mint kétszeresére emelkedett, másfélszeresére nőtt a színházba járók száma, lassan megtelnek a mozik is. A kultúra és sport terén tett előrelépések, főleg a második ciklusban elvitathatatlanok, bár ellenzéki oldalon ebbe is sikerül bele-bele kötni.

 

Még odébb a cél

„Magyarország jobb benyomást kelt, mint nyolc évvel ezelőtt. Abban is egyetértés van, hogy kezdünk hasonlítani egy tisztességes, rendezett országra. Azonban még nem olyan, amilyen lehetne, már jobban teljesít, de még nem értünk a munkánk végére” – hangsúlyozta Orbán beszédében, kvázi felhatalmazást kérve a munka befejezésére.

 

Sokféleképpen lehet értékelni

„A szájkosarat visszaküldtük Brüsszelnek, a pórázt az IMF-nek" legendás mondata is kétélű. Senki nem tagadja ma már, hogy mennyire sokat jelent, hogy nagy nemzetközi hitelekkel nem terheltük tovább gazdaságunk, de hogy az ország függetlenségéért folytatott harcban mennyire kell beáldozni a korábbi jó brüsszeli viszonyt, az már kérdéses. Vasárnap mindenki véleményt nyilváníthat az elmúlt 8 év eredményeiről.

 

Ezzel ellentétes értékelést IDE kattintva olvashat.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.