2024. április 16.
Mutatjuk, hogyan ne veszítse el a gyerekét

Mutatjuk, hogyan ne veszítse el a gyerekét

Egyszerű és olcsó trükk a tömegrendezvényekre.

Közeleg a nyár és vele a szabadtéri tömegrendezvények, fesztiválok időszaka is, melyek nagytöbbsége mára már családbarát helyszínekként is hirdeti magát. Mégis mit tegyünk, ha azt vennénk észre, hogy gyermekünk elkeveredett mellőlünk? A kaliforniai rendőrségnek van erre pár jó ötlete – hívja fel a figyelmet a HuffingtonPost.

Nyilván nem kell azonnal a legrosszabbra gondolni, ebben segíthet az is, ha a családi kiruccanásnak nem egy tetszőleges Gyilkos elmék epizód megtekintésével ágyazunk meg. A legvalószínűbb ilyenkor, hogy csemeténk egyszerűen csak elkeveredett a sokaságban, és abban, hogy minél hamarabb visszataláljon hozzánk, a szülők is tudnak segíteni. A kaliforniai rendőrség Facebook-oldalára kiposztolt és azóta már kis híján negyvenezer megosztásnál járó bejegyzése szerint ehhez elég annyit tennünk, hogy felírjuk a gyermek kezére elérhetőségünket (a legcélszerűbb nyilván egy telefonszám), majd a felületre ráfújunk a legtöbb patikában már kapható folyékony sebtapasszal, ami megakadályozza a felirat kopását és így bárki is talál rá elkóborolt utódunkra, azonnal tudni fogja, kit kell hívnia.

Persze ez nem jelent megoldást mindenre, pl. nem túl szerencsés az öt éves Jencikét az Iron Maiden koncert harmadik sorában hagyni, majd ellépni sörözni azzal a tudattal, hogy úgy is rá van írva a számunk a kezére, mégis mi baja lehet?

Megosztás

Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

Mozaik

Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

  • 2024.03.3

Huszonhat gyártó várja termékeivel az olasz konyha szerelmeseit a SIRHA Budapesten. Az Olasz Szigeten Itália ikonikus alapanyagait vonultatják fel, amiket egyszerűségük tesz rendkívülivé, ezért is lettek világhírűek.

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.