2024. április 20.
„Nem ciki, ha szakmát tanulunk”

„Nem ciki, ha szakmát tanulunk”

Több száz szakma mutatkozott be a kecskeméti Szakmák éjszakáján, olyanok is, amelyekről alig hallani.

Több száz diák és felnőtt érkezett a Messzi István Sportcsarnokba péntek délután és este a Szakmák Éjszakájára, Kecskeméten. Tank, kamion és tűzoltóautó várta a vendégeket. A sportcsarnok megtelt vendégekkel, akiknek lehetőségük volt kipróbálni – többek között - az újraélesztést, az autóvezetői szimulátorokat, az interaktív- és logikai játékokat. Több száz szakma mutatkozott be a helyszínen, olyanok is, amelyekről alig hallani – írta a hiros.hu.

Kecskemét összes iskolája felsorakozott annak érdekében, hogy a 12-14 éves korosztály kedvére válogathasson a szakmák között. Volt napközben mini börze, állásbörze, majd az esti program következett.

Ignácz Bence, a Kecskeméti Szakképzési Centrum szakmai főigazgató helyettese elmondta: a cél az, hogy népszerűsítsék a szakmákat, leginkább azokat, ahol szakemberhiány van. Szerinte a 21. században nem úgy kell elképzelni a szakmát, mint a kilencvenes években. „Nem ciki, ha szakmát tanulunk” – mondta. Hozzátette: jövőre is biztosan lesz Szakmák Éjszakája, hogy a diákok ne vaktában vágjanak bele a nagybetűs életbe.

A rendezvényen részt vett Geszti Péter is, akinek számos szakmája van. Inspiráló előadást tartott a fiataloknak, arról beszélt, hogyan döntötte el azt, hogy ki akar lenni: „Az akarok lenni, aki akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok" - idézte slágerét. Nem feltétlenül egy szakma jelenti az ember életét. A sikernek nem titka, hanem ára van - fogalmazott az ismert dalszövegíró, énekes, reklámszakember.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.