2024. április 19.
Ez volt a lényeg a 24. héten

Ez volt a lényeg a 24. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Elfogadta az Országgyűlés a 2022-es költségvetést. A baloldal nemet mondott az újraindításra, pedig jóval több jut a családoknak és az egészségügynek is 2022-ben, mint idén. Kedden az egy hónap múlva hatályba lépő gyermekek védelméről szóló törvényt is elfogadta a törvényhozás, amire az ellenzék így reagált: „Szájer és Kaleta el tudná magyarázni a különbséget”. Külföldről is sokan bírálják a melegellenessé alakított pedofiltörvényt: 14 uniós ország javasolta, hogy Brüsszel indítson eljárást hazánk ellen. A magyar kormány ezt „mélyen sértőnek” tartja, mert szerintük ez a törvényjavaslat nem a felnőttekről szól, ráadásul Magyarországon az egyneműek élettársi viszonyát is törvény biztosítja.

 

Kártérítést remél Ukrajna az Északi Áramlat-2 miatt. Kijev szerint elfogadhatatlan a gázvezeték üzembe helyezése.

 

A kormány bejelentette, hogy 5 és fél millió beoltott után a maszkviselés már csak a kórházakban és a zárt helyen tartott tömegrendezvényeken lesz kötelező.  

 

Joachim Herrmann bajor belügyminiszter elítélte a Greenpeace kedd esti akcióját. Nyilatkozta szerint az ilyen felelőtlen tetteknek már semmi közük a jól érthető környezetvédelemhez. Szerencsére a mesterlövészek észrevették a Greenpeace feliratot, ezért nem lőttek a stadionba berepülő siklóernyősre. A mérkőzésen a világbajnoki címvédő franciák 1-0-ra verték a házigazda németeket.

 

Embert ölt egy medve Szlovákiában, amire legalább száz éve nem volt példa.

 

Döntött a bíró a Weinstein-ügyben: a filmmogult kiadják Los Angelesnek, hogy végre ott is felelősségre vonhassák. Ha bűnös, 140 évre ítélhetik.

 Fotó: Mohos Márton / 24.hu

A hét száma: 300.000.000
Cristiano Ronaldo lett az első ember a Földön, akinek az Instagramon több, mint háromszáz millió követője van.

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.