2024. április 20.
Pénteken kezdődik a lomtalanítás Kecskeméten, ezeket tehetjük ki!

Pénteken kezdődik a lomtalanítás Kecskeméten, ezeket tehetjük ki!

Május 25-én és 26-án, pénteken és szombaton az alábbi körzetben történik a lomtalanítás Kecskeméten.

Helyszínek:

Katonatelepi tanyák, Katonatelep, Úrrét, Kőrösihegy, Borbás, Kisfái, Szolnoki hegy, Kecskemét-Városföld, Törökfái, Matkó, Hunyadiváros (Csilléry telep), Belváros, Rákócziváros, Szent István város (Műkertváros), Árpádváros, Erzsébetváros (Ürgés), Kossuthváros, Szent László város (Rendőrfalu, Kósafalu, Tsz falu, Muszáj), Halasi úti kiskertek, Reptéri lakótelep.

 

Az elszállításra szánt lom a körzethez megadott időpont szerinti pénteken reggel 8 órától szombat este 20 óráig helyezhető ki! – hívta fel a figyelmet a keol.hu.

A lomot családi házak esetében az ingatlan utcafronti részére, a társas- és szövetkezeti házak környezetében pedig a hulladékgyűjtő edények mellé lehet elhelyezni. A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. azt kéri a lakosoktól, hogy a nagydarabos lom (pl. bútor) kivételével a kisebb méretű anyagok - a hatékonyabb elszállítás és szétszóródás megakadályozása érdekében - bezsákolva, kötegelve kerüljenek kihelyezésre.

A lomhulladékot minden esetben úgy kell elhelyezni, hogy az a jármű- és a gyalogos forgalmat ne akadályozza, a zöldterületeket és a növényzetet ne károsítsa, továbbá ne járjon baleset vagy károkozás veszélyének előidézésével. Az akció ideje alatt - és azt követően - a közterület rendjét a közterület-felügyelet, a rendőrség és a polgárőrség folyamatosan ellenőrzi.

 

Kihelyezhető hulladékok:

- nagyobb méretű berendezési tárgy, bútor, háztartási berendezés és készülék, rendeltetésszerű használatra már nem alkalmas egyéb lom.

 

Nem kerülnek elszállításra, ezért ne tegyük ki:

- gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék,

- építési hulladék, egyéb ipari hulladék,

- veszélyes elektromos, elektronikai készülékek (pl. TV-készülék, hűtőgép),

- veszélyes hulladékok (pl. gumiabroncs, akkumulátor, festékes dobozok, kátrány származékok),

- heti hulladékszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói tevékenységből származó hulladék.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.