2024. május 18.

Véget vetne a letelepedési kötvény programnak a DK

A párt szerint a programban ember-, kábítószer- és fegyverkereskedőket, valamint terrorizmust és háborús bűncselekményeket finanszírozó bűnözőket is beengednek az országba.

A Demokratikus Koalíció (DK) azt ígéri, hogy ha kormányra kerül, már másnap megszüntetik a letelepedési kötvény programot.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormány „néhány fideszes gazember meggazdagodásának kedvéért” ember-, kábítószer- és fegyverkereskedőket, valamint terrorizmust és háborús bűncselekményeket finanszírozó bűnözőket enged be Magyarországra.

A program hatalmas üzlet, főleg „Rogán Antal és üzlettársai számára”, akik offshore cégeken keresztül tíz- és százmilliárdokat kereshetnek rajta - fogalmazott. A politikus ennél is nagyobb problémának nevezte, hogy elmarad a jelentkezők szigorú ellenőrzése, ezért nem sikerül kiszűrni a bűnözőket és terroristákat – írta az MTI.

Gréczy Zsolt a sajtótájékoztatón a 444 és a Direkt36 információira hivatkozott, amelyek szerint az elmúlt években magyar letelepedési kötvényt vásárolt több olyan személy is, akik komoly biztonsági kockázatot jelenthetnek Magyarország és az Európai Unió számára. Az egyik letelepedési engedélyhez jutott férfi a hatóságok gyanúja szerint olyan nemzetközi bűnszervezet tagja, amely fegyver-, kábítószer- és embercsempészetből származó pénzek tisztára mosásával foglalkozik. Szintén magyar papírokat kapott a háborús bűntetteket elkövető szíriai Aszad-rezsim egy kulcsfigurája is.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.