2024. április 27.

Kis kecsketerelők lepik el hamarosan Kecskemétet

Az elkóborolt kecskéket a város emblematikus épületeiben és közintézményeiben találhatják meg a gyerekek.

​A Ciróka Bábszínház márciusban egy különleges közös játékra hívja fel a gyerekeket.

A Cirókában lakó Fülöp kecskét és testvéreit kell visszaterelni a bábszínházba, mert elszöktek. A kecsketerelő játékot a bábszínház kifejezetten a város 650. születésnapjára találta ki. Arra alapozták, hogy valamikor régen Kecskemét főterén kecskék legelésztek. A játék szerint ezek a kecskék - szám szerint heten - szétszaladtak, és a kis pásztoroknak kell visszaterelniük őket a bábszínházba.

Az elkóborolt kecskéket Kecskemét emblematikus épületeiben és közintézményeiben találhatják meg a gyerekek. Az elvégzendő feladatokat a Cirókában hamarosan átvehető tarisznyából lehet megtudni. A feladványok megfejtése után a gyerekek kecskepecsétet kapnak az útlevelükbe – írta a hiros.hu.

Januártól havonta különböző témában jelenik meg Fülöp a bábszínházban. Január a kultúra témája volt, február az iparé, márciusban pedig a szecesszió került sorra - mondta Kiszely Ágnes, a Ciróka Bábszínház igazgatója.

Márciusban a Cifrapalotáé lesz a főszerep. A Ciróka a gyerekek segítségével szeretné felderíteni a szecessziós épület rejtélyét. Az óvodásoktól rajzokat várnak, az iskolásoktól pedig a rajzokon kívül meséket és verseket is. A téma: vajon mi történik a Cifrapalotában?

A hét kecskét összeterelőket március 25-én meghívják a „Tündér ballonkabátban” című előadásra, amely Kecskeméten játszódik és az itteni tündérek életéről és kalandjairól szól.

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.