2024. április 16.
Kivételesen év végéig tart az október

Kivételesen év végéig tart az október

Tekintettel a járványhelyzetre, a Magyar Látszerész Szövetség kampányában résztvevő optikák most egészen évvégéig biztosítják az ingyenes látás- és szemüvegellenőrzést mindazoknak, akik letöltik az erre jogosító online kupont.

A 14. alkalommal jelentkező Október a Látás Hónapja kampány történetében most először tapasztalhatunk ilyen mértékű hosszabbítást a megszokott 1 hónapos időszakhoz képest. Köszönhetően az akció közel másfél évtizedes jó hírnevének, sokan várják meg éves látásellenőrzésükkel az októbert, de ezúttal nem kell rohanni, az év utolsó napjaiig ráérünk felkeresni a résztvevő optikák közül a hozzánk legközelebb esőt. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy a kampány weboldalán elérhető kupont kitöltjük, majd letöltjük és a szaküzletben felmutatjuk.

 

Járvány alatt is a legnagyobb biztonságban

Az Október a Látás Hónapjának meghosszabbítása arra is lehetőséget teremt, hogy ne kelljen másokkal együtt várakozni az optikai szaküzletekben – ez is része a kampánnyal egy időben bevezetett 5pontos COVID védelem elnevezésű akciótervnek. Az élet más területeiről már ismert óvintézkedéseken túl az optikákban speciális megoldásokat is alkalmaznak: külön figyelmet fordítanak például arra, hogy minden felpróbált szemüvegkeret fertőtlenítése rögtön azután megtörténjen, hogy azt valaki megfogta. Ez fokozottan igaz a vizsgálat során használt gépekre, amelyekkel a páciens érintkezhet.

 

Teljeskörű, térítésmentes szakértelem

Tehát nincs miért aggódni, hacsak nem az aktuálisan viselt szemüvegünk miatt. Kutatások igazolták ugyanis, hogy a szemüvegviselők jelentős része nem a megfelelő, hanem elavult, régi korrekcióval használja a szemüvegét. Ez könnyen fáradékonyságot, fejfájásos panaszokat, általános rossz közérzetet okozhat – ezért is fontos, hogy minél többen használják ki azt az ingyenes lehetőséget, amelyet az Október a Látás Hónapja biztosít több mint 150 vizsgálati ponton és optikai szaküzletben.

Ezek az üzletek mind a Magyar Látszerész Szövetség szakmai felügyelete és jóváhagyása mellett csatlakozhattak az akcióhoz, ami garantálja azt, hogy teljes körű szakértői segítséget kap minden érdeklődő. A konzultáció mindössze 20 percet vesz igénybe, de a felkészült szakemberek ezalatt is mindenre kiterjedő tájékoztatást tudnak adni. Az optikus ilyenkor nemcsak a szemet, de a szemüveget is ellenőrzi, és azzal kapcsolatban is hasznos tanácsokkal szolgál, hogy mivel ápoljuk a szemüvegünket. Apróságnak tűnhet, de tudni kell, hogy a legtöbb forgalomban lévő, jellemzően alkohol hatóanyagú, általános szemüvegtisztító kendő károsíthatja szemüvegünk lencséjét, és akár magát a szemüvegkeretet is.

 

Nemcsak szemüvegeseknek!

Mivel a szem elváltozása miatti látásromlás több betegség előjele lehet, azoknak is ajánlott évente felkeresni egy optikust, akik eddig nem voltak szemüvegesek. Amennyiben a szakember elmozdulást érzékel az előző évi dioptriához képest, javasolhatja a szem orvosi vizsgálatát, amivel olyan betegségekre is fény derülhet, mint például a súlyos esetben vakságot vagy végtagvesztést okozó cukorbetegség.

Az idei évben olyan fogalmak kerültek be a hétköznapi szóhasználatba, mint a home office vagy a digitális oktatás. A mindennapi kellemetlenségeken túl ezek a kényszerpályák a látásunkat is túlterhelik. Az optikussal folytatott szakmai konzultáció során arra is fény derülhet, hogy okozott-e kárt a szemének valaki azzal, hogy nem irodai körülmények között dolgozott, vagy hogy romlott-e a gyerek látása attól, hogy hónapokon át nem a táblát, hanem a táblagépet nézte.

Vagyis, ha hord szemüveget, ha nem, minél előbb keresse föl az Október a Látás Hónapja kampányban résztvevő optikák egyikét, ahol az ingyenes látás- és szemüvegellenőrzés év végéig vehető igénybe, az INNEN letölthető kuponnal.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.