2024. április 30.

Besenyei Péter tartott bemutatót az új sportrepülőgéppel Jakabszálláson

A helyi sportrepülőtéren mutatták be a GENPRO műrepülőgépet, amely világ első acél-karbon rácsszerkezetű anyagból készült egyszemélyes repülője.

Az Irinyi terv részeként az állam mintegy 250 millió forint – vissza nem térítendő - támogatást ad Genevation Aircraft Kft. részére új repülőgép prototípusainak kifejlesztésére és sorozatgyártására - közölte Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár a Bács-Kiskun megyei Jakabszálláson kedden.

A helyi sportrepülőtéren bemutatták a GENPRO műrepülőgépet, amely világ első acél-karbon rácsszerkezetű anyagból készült egyszemélyes repülője. Az új repülőgéppel Besenyei Péter, a legeredményesebb magyar műrepülő pilóta tartott bemutatót.

A bemutatót követő sajtótájékoztatón Skultéty Tamás, a Genevation Aircraft Kft. társtulajdonosa elmondta: az új sportrepülőgép mindent tud, amit manapság egy világszínvonalú műrepülőgépnek tudnia kell, így minden remény adott ahhoz, hogy a világpiacon is megállja a helyét.

Elhangzott: a GENPRO hamarosan Európa- és a világbajnokságon is bemutatkozik és tervezik kétszemélyes gyakorlógép fejlesztését is.

Lepsényi István a támogatás ünnepélyes átadásán hangsúlyozta: minden esély megvan arra, hogy a Genevation Aircraft Kft. egy, az egész világon ismertté váló termékkel csatlakozzon a magyar brandek sorába.

A Genevation Aircraft Kft.-t 2010-ben alapították, a jegyzett tőkéje 350 millió forint. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 2016-os évet nettó 32,7 millió forint árbevétellel zárta. A cég dolgozóinak létszáma 24. A társaság adózott eredménye a 2015-ös üzleti évben mínusz 36,6 millió forint, míg 2016 végén mínusz 25,3 millió forint volt.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.