2024. április 27.

Megismerhették a kecskeméti gyerekek a víz útját

A nyílt nap célja, hogy tájékoztassák a gyerekeket az ivóvíz élettani szerepéről, hazánk vízkincsének jelentőségéről és közös felelősségünkről annak megőrzéséért.

A BÁCSVÍZ Zrt. 1994 óta rendez nyílt napot a Víz Világnapja, azaz március 22-e alkalmából. Az idei kecskeméti programra mintegy 850 diákot vártak a cég Izsáki úti vízmű telepére reggel 8 órától. A gyerekek megismerhették a társaság munkáját, megtudhatták, hogyan jut el az ivóvíz a kutakból a poharaikba – írta a hiros.hu.

Az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencia kezdeményezésére az ENSZ március 22-ét nyilvánította a Víz Világnapjává, felhívva a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz fontos szerepére életünkben. A BÁCSVÍZ Zrt.-nél 1994 óta ünneplik ezt a napot.

A cég fontosnak tartja, hogy tájékoztassák a gyerekeket az ivóvíz élettani szerepéről, hazánk vízkincsének jelentőségéről, és közös felelősségünkről annak megőrzéséért. A nyílt nap keretében a szakemberek bemutatták a víz útját a kutaktól az otthoni vízcsapokig, valamint a vízi közmű üzemeltetőinek munkáját az ellátás mindennapi biztosításának érdekében.

Kecskemét mellett nyílt napot tartottak a BÁCSVÍZ ellátási területéhez tartozó tassi, lajosmizsei, kiskunfélegyházi és tiszakécskei telepeken is.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.