2024. május 2.

Öt bronzérmet szereztek a magyarok a birkózó Európa-bajnokságon

Az érmeseink: kötöttfogásban Korpási Bálint (72 kg), Lőrincz Tamás (77 kg) és Kiss Balázs (97 kg), a nőknél Barka Emese (57 kg), a szabadfogásúaknál pedig Nagy Mihály (79 kg) lett harmadik.

A szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájában szereplő Veréb István első vigaszági mérkőzésén kikapott, ezzel kiesett az oroszországi Kaszpijszkban zajló birkózó Európa-bajnokság utolsó napján. A szombathelyiek világbajnoki és Eb-bronzérmese szombaton a selejtezőben veszített az orosz Artur Najfonovval szemben, aki azonban később a döntőig menetelt, és ezzel a vigaszágra segítette a magyar versenyzőt.

A vasárnapi folytatásban Verébnek két meccset kellett volna nyernie a bronzmérkőzéshez, de már az elsőn „elvérzett”. A lengyel Zbigniew Baranowski ellen jól kezdett, gyors mögékerüléssel 2-0-ra vezetett, a találkozó hátralévő része azonban a rivális fölényét hozta. Baranowski még a szünetig két kiléptetéssel egyenlített, majd a pihenő után két mögékerüléssel és két újabb kiléptetéssel magabiztos, 9-2-re sikert aratott – írta az MTI.

A két sportoló a tavalyi, párizsi vb-n is összecsapott egymással, és akkor is a lengyel győzött.

A magyar küldöttség öt bronzéremmel zárt Kaszpijszkban: kötöttfogásban Korpási Bálint (72 kg), Lőrincz Tamás (77 kg) és Kiss Balázs (97 kg), a nőknél Barka Emese (57 kg), a szabadfogásúaknál pedig Nagy Mihály (79 kg) lett harmadik.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

Sport

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

  • 2023.03.4

Az antarktiszi ultramaraton győztes Lubics Szilvia beteg gyerekek segítésére buzdít a Pécs-Harkány futóversenyen való részvételével. Az ultrafutó főtámogatójával, a CHERRISK csapatával újabb jótékonysági kampányt indít, ezúttal egy regionális szervezetet, a Nevetnikék Alapítványt támogatják futással és ’cserkókkal’.