2024. május 3.

Véget ért a kecskeméti úszómaraton

Magyarország egyik legnagyobb uszodai sporteseményén, az Univer24-en 26 iskola több ezer diákja és öt civil csapat több száz versenyzője vett részt.

Negyedik alkalommal rendezték meg a hétvégén Kecskeméten az Univer24 - Az úszás ünnepe elnevezésű eseményt. Az úszóünnepen szombaton és vasárnap, órás váltásokban 26 iskola diákjai szálltak vízbe. Velük együtt rajtoltak azok a sportolók, akik az egynapos úszás szabályai szerint 24 órán keresztül úsztak a medencében. Szombat éjszaka mellettük legalább hatfős váltócsapatok mérték össze az erejüket 12 órás úszásban. Az egynapos rendezvényen Orosz Ádám, budapesti hosszútávúszó, nyíltvízi Európa-bajnoki résztvevő úszta a legnagyobb távot 69,2 kilométeres teljesítménnyel – írta a hiros.hu.

A rendezvény megnyitóján Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó úszónő, Hosnyánszky Norbert olimpiai és világbajnok, Nagy Viktor világbajnok vízilabdázó és Czigány Dóra Európa-bajnok pólós is részt vett.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.