2024. április 25.
350 új munkahelyet teremt a mélykúti pecsenyekacsa-vágóhíd

350 új munkahelyet teremt a mélykúti pecsenyekacsa-vágóhíd

Novemberben már teljes kapacitással működhet a vágóhíd, ahol egy tízórás műszakban 50 ezer kacsát dolgozhatnak fel.

Ősszel megkezdődhetnek a próbavágások a Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. mintegy 12,6 milliárd forintos beruházással épülő új víziszárnyas-vágóhídján - közölte Kiss István, a vállalat igazgatósági elnöke kedden az üzembejáráson. Az állami forrásból 4,4 milliárd forinttal támogatott zöldmezős beruházással mintegy 350 új munkahelyet hoznak létre a felső-bácskai városban.

A közel 9 hektáros telken a beépített terület több mint 18 ezer négyzetméter lesz. Az új üzem alapkövét 2017. szeptember 15-én rakták le és az építkezés első ütemét 2018. szeptember végére szeretnék befejezni, ekkor kezdődnének a próbavágások. A tervek szerint novemberben már teljes kapacitással működhet a vágóhíd, ahol egy tízórás műszakon 50 ezer kacsát dolgozhatnak fel. A vágóhíd mellett készül egy feldolgozó üzem, egy hűtő- és fagyasztóház és egy szennyvíztelep is – közölte az MTI.

Kiss István szerint a kapacitásban és technológiai fejlettségben kevés hasonló pecsenyekacsa-vágóhíd és feldolgozóüzem létezik, amelynek beindulásával a Hunent piacvezetővé válhat a legfőbb piacokon is.

A nyilvános cégadatok szerint a Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. 2016-ban 8,49 milliárd forintos értékesítési árbevételt ért el a 2015-ös 9,24 milliárd forint után. 2016-ban a cég adózott eredménye 215 millió forint volt az előző év 104 millió forintját követően. A társaság nettó árbevételének mintegy 37 százaléka a belföldi, 63 százaléka pedig az exportpiacról származik. Az export értékesítés jelentős része az uniós országokba, ezen belül főként Németországba irányul. A belföldön értékesített áru zömmel a kis- és nagykereskedelmi egységeken keresztül jut el a fogyasztókhoz.

Megosztás