2024. április 25.

Félmillárdos technológiai fejlesztés a kiskunfélegyházi acéltermékgyártónál

Az uniós támogatású beruházásnak köszönhetően a vállalat a meglévő munkahelyeket tízzel bővítette, jelenleg 167 embert alkalmaznak.

Fejlesztette gyártókapacitását a kiskunfélegyházi Torus Acéltermékgyártó Kft., az 550 millió forint összegű eszközbeszerzés európai uniós támogatásból valósult meg.

A kiskunfélegyházi sajtolóüzemben jelenleg évi 12 ezer tonna lemez felhasználásával mintegy 60 ezer féle termék készül. A beruházás a vállalkozás főtevékenységének, a tartályfenekek gyártásának fejlesztését célozta. Ennek során a cég vásárolt egy hidraulikus húzóprést és egy gázüzemű léptetőgerendás hevítőkemencét, amely lehetővé teszi a termékspektrum szélesítését. A korábbi 26-1600 milliméter átmérő mellett így már 2800 milliméter átmérőben is képesek tartályfeneket gyártani.

A technológiai fejlesztés részeként beszereztek egyebek között egy karusszel megmunkáló központot, kompresszort hűtveszárítóval, futódarukat, két plazmavágó rendszert, valamint egy szállítórendszert is a tartályfenekek hűtéséhez. A beszerzésekhez száz százalékos támogatást nyert el a cég. A beruházásnak köszönhetően a vállalat a meglévő munkahelyeket tízzel bővíthette, jelenleg már 167 embert alkalmaznak – mondta Molnár László ügyvezető az MTI-nek.

A nyilvánosan elérhető adatok szerint a Torus Acéltermékgyártó Kft. nettó árbevétele 2016-ban 3,65 milliárd forint volt, amelynek közel 90 százaléka exportértékesítésből származott. A cég adózott eredménye 250 millió forintot tett ki.

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.