2024. április 26.

Fontos szerepet tölt be Kecskemét a Daimler terveiben

Mexikó, Peking és Kecskemét segít elérni a 3 milliós eladási számot a Daimler-konszernnek.

A Daimler AG azt tervezi, hogy a tavalyi 2,4 millióról 3 millióra növeli a Mercedes-Benz autók eladását rövid időn belül. Három új gyár segít elérni a célt, köztük az új kecskeméti komplexum – írta a hiros.hu.

Markus Schaefer, a Mercedes-Benz Cars termelési és beszerzési igazgatója az Automobilwoche című német hetilapnak beszélt a márka előtt álló évekről. Többek közt arról, hogy miközben 3 millióra tervezik növelni az évente gyártott autók számát, a modellek számát 40-re kívánják bővíteni.

Három új gyártókapacitást adnak át az évtized végéig: 2018 harmadik negyedévétől kompakt modelleket gyártanak a mexikói Aquascalientesban, 2019 végére épül meg az újabb gyár Kecskeméten, valamint a cég újabb üzemet tervez építeni Pekingben. A három projekt összesen 3 milliárd euró beruházással valósul meg és kulcsfontosságú lesz a 3 milliós évi eladás elérésében. 

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.