2024. április 23.
Most már védi az adatainkat a Facebook

Most már védi az adatainkat a Facebook

Nyomkodhatunk, ha nem akarunk választások áldozatai lenni!

A nagy port felverő Cambridge Analytica botrány következtében nehéz helyzetbe kerülő közösségi portál átláthatóbbá tette a személyes adataink védelmét szolgáló beállításait. A legszembetűnőbb változás ezek közül az, hogy a korábban 20 oldalas terjedelmű biztonsági beállítások részt egy oldalra redukálta, ami látványosan megkönnyíti és egyértelműsíti annak használatát – írja a Makeuseof.

 

Nyomkodni kell, ha nem akarunk áldozatok lenni

A Facebook biztonsági beállításainak folyamatosan változó történetében ez csak a legújabb epizód, ahogyan a közösségi portál blogján szerepel, azt szeretnék, ha „biztonságosabbá tudnánk tenni a profilunkat”, meg hogy „nagyobb ellenőrzésünk legyen a megjelenő hirdetések fölött”, továbbá igyekezzünk „beállítani, hogy ki mennyit láthat a posztjainkból és személyes adatainkból”.

 

Azért eltűnni csak úgy nem lehet

Az persze várható volt, hogy a profil törlését egy jottányival sem teszik egyszerűbbé, így is történt. Ugyan a fiók felfüggesztése nem okoz komoly nehézséget, azonban a profil végleges törlését nem tudjuk magunk intézni, hanem előtte meg kell kérni rá a Facebookot.

Amennyiben nem tántorítják el a közelmúltban feltárt visszaélések és úgy dönt, továbbra is felhasználója marad az oldalnak, szívből javasoljuk, hogy nagyon alaposan fésülje át biztonsági beállításait, mivel az ördög mindig a részletekben bujkál.

További részleteket az adatvisszaéléssel kapcsolatban korábbi cikkünkből tudhat meg.

Megosztás