2024. április 25.

Ötödével nőtt tavaly a Mizse ásványvizek eladása

A lajosmizsei Magyarvíz Kft. 2,5 milliárd forint beruházással újabb gyártósorba fektetett, amelyen  modern és környezetkímélőbb robocop palackokba tölti 1,5 literes mentes márkatermékeit.

2017-ben a Magyarvíz Kft. az ásványvízpiac átlagos növekedésének több mint háromszorosát érte el az eladott palackok számát tekintve - közölte a vállalat honlapján.

Az ACNielsen Piackutató Kft. felmérése szerint a hazai ásványvízpiac az eladott palackok számát tekintve 2017-ben 4,1 százalékkal nőtt (732,2 millióra), míg a Magyarvíz Kft. 12,4 százalékos növekedést (94,2 millióra) ért el 2016-hoz képest. A piaci érték feletti eredményt leginkább a cég zászlóshajója, a Mizse (a legnagyobb növekedést produkáló márka) értékesített darabszámának 19 százalékos emelkedése adta. A 2017-es évet az előzővel összehasonlítva a literben számolt ásványvízpiac-növekedés 3,4 százalék, míg a társaságnál ennek közel négyszerese, 13,4 százalék volt.

Kapacitásnövelő, hozzávetőleg 2,5 milliárd forint összértékű, saját finanszírozású beruházásba kezdett a cég tavaly, és már élesben működik a negyedik, a mai legmodernebb technológiát felhasználó gyártósoruk. Ezzel a gépsorral éves szinten plusz 100 millió palack gyártására lesznek képesek, így éves szinten elérik a több mint 300 millió palackos gyártókapacitást. A sor egyik különlegessége, hogy homogén: kizárólag szénsavmentes termékeket palackoznak rajta. Az új gyártósoron egyedi, saját fejlesztésű palackok készülnek. A rendhagyó négyszögletű forma statikailag kiváló, stabil, az alakja miatt nem nyomódik össze, ezért könnyebben szállítható. Raktározás szempontjából pedig óriási előny, hogy közel 20 százalékkal jobb helykihasználással bír. Az új technológiának köszönhetően a számítógép-vezérelt töltősoron a töltési veszteséget sikerült közel nullára csökkenteni.

A több hónapos installálást és néhány hetes tesztelést követően március közepétől indult a gyártás, amellyel további 20 új munkahelyet teremtett a cég.

A Magyarvíz Kft. tavaly 7,313 milliárd forint nettó árbevételt könyvelt el, 11 százalékkal magasabbat, mint az azt megelőző évben.

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.