2024. április 20.

Szakmai konferenciát tartanak a mérnököknek

A márciusi rendezvény a Magyar Mérnök Kamara által elfogadott kötelező mérnöki szakmai továbbképzés is egyben.

Az építőipari mérnök szakma hiánypótló rendezvényeként idén először szervezik meg az IDEA 2018 Konferenciát. A március 8-án és 9-én megrendezésre kerülő kecskeméti találkozó a szervezők közleménye szerint példaértékű összefogása a magyar mérnöktársadalomnak. A kétnapos konferencia jelentőségét az adja, hogy a nemzetközi és a magyar mérnök szakma igazi nagyágyúi elsőként tartanak konferenciát és ezzel együtt országos továbbképzést Magyarországon.

A rendezvény országos mérnök továbbképzési rangot kapott a Magyar Mérnök Kamara (MMK) és az IDEA szakmai bizottsága együttműködésével. A rendezvény a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara társszervezésében létrejövő, az MMK által elfogadott, kötelező mérnöki szakmai továbbképzés státuszt viseli mostantól – tájékoztatott a magyarepitok.hu.

A kamarai rendezvénynaptárba is bekerült kétnapos eseményre ezen a felületen lehet regisztrálni, a konferencia programja itt érhető el. Az IDEA 2018 Konferencia fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét város polgármestere, a rendezvényt Nagy Gyula, a Magyar Mérnök Kamara elnöke nyitja meg.

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.