2024. április 19.
Ez a napokig tartó Orbán-hatás

Ez a napokig tartó Orbán-hatás

A miniszterelnök csütörtöki beszéde a hétvégén is kitartott, sajtószemlénk, nem csak azoknak, akik a jó időt választották. Orbán Viktor mellett lesz bizarr baleset és nem mindennapi vízördög is.

Orbán Viktor miniszterelnöki eskütételét követő beszéde a hétvégére is írni és beszélnivalót szolgáltatott. Szájer József a Vasárnapi újságnak adott interjújában felhívta rá a figyelmet, hogy a beszéd a brüsszeli liberálisoknál le fogja vágni a biztosítékot. Példaként a Sargentini-jelentést említette, mely az uniós atombombaként emlegetett 7-es cikkely élesítését javasolja. „A liberálisok által legfontosabb kérdésnek tartott menekültügyben egy komoly összecsapásra számíthatunk júliusban, ezért próbálják meg erősíteni a Magyarország elleni támadásokat is, hiszen Budapest az ellenkezőjét képviseli mindannak, amit ez az eszmerendszer képvisel” – fogalmazott a Fidesz európai parlamenti képviselője a Hiradó.hu beszámolója szerint.

Orbán megkerülhetetlen lesz Brüsszelben, még így is

A 444.hu-n Magyari Péter a miniszterelnöki székfoglalót és a szinte ezzel egy időben tartott közös Macron és Merkel beszéd mellé helyezve hívta fel rá a figyelmet, hogy a magyar álláspont mennyire szembe megy a nagyok elképzeléseivel. Felidézte, hogy hazánk rendre „megtrollkodja” a közös, uniós szintű fellépést. A HVG.hu is a brüsszeli porondon vizsgálja hétfői címlapos cikkében a magyar helyzetet, kijelentve, hogy a jogállamiság csorbulása ellenért megkerülhetetlen lesz Orbán Viktor. Itt előkerül a 2021–2027-es költségvetés, mely szintén komoly vitákat fog hozni, hiszen hatalma összegeket csoportosítanának át régiónkból a dél-európai országokhoz.

Végre mindenkinek fontos lehet az EP-választás

Üzenet értékű Navracsics Tibor hétfői nagyinterjúja a Magyar Időkben, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa a fenti témák mellett érinti a 2019-es európai parlamenti választást is. „Talán most először lesz igazán fontos mindenkinek a voksolás, hiszen ezúttal nem az országok különböző belpolitikai ügyei állnak majd a középpontban, hanem egyöntetűen mindenhol a migrációs válság lesz a meghatározó kampánytéma. Ezért az új Európai Parlament, majd a hivatalba lépő új bizottság közelebb juthat a megoldáshoz, mivel olyan legitimációjuk lesz, amely kifejezetten a migráció ügyében is útmutatást nyújt” – fogalmazott.

Dráguló cigi, győri lányok, bizarr baleset és vízördög

Még az uniós vonalnál maradva, a Világgazdaság hétfői számában számolt be róla, hogy legalább 5,4 százalékkal meg kell emelni a cigaretta jövedéki adóját ahhoz, hogy Magyarország teljesítse az Európai Unió elvárásait. Kikerülhetetlen magyar siker, hogy a győri kézis lányok megvédték BL-címüket, még Orbán Viktor sem hagyta szó nélkül a diadalt.

 
Hírmorzsáinkból nem maradhat ki egy modernkori tragikomédia, egy idősebb hölgy ugyanis gyalogosaluljáróba hajtott Budapesten, mert a GPS-re hallgatott. A szerencsés kimenetelű balesetről a Blikk komoly képgalériát közölt. Nem mindennapi felvételeket hozott az RTL Klub is, ugyanis videóra vették, ahogy egy 8-10 méter magas, forgószélszerű víztölcsér bukkant fel a Pest megyei Rukkel tónál – számolt be a Starlap.
 

Borítóképünk: Kovács Tamás (MTI)

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.