2022. július 3.
Ez a napokig tartó Orbán-hatás

Ez a napokig tartó Orbán-hatás

A miniszterelnök csütörtöki beszéde a hétvégén is kitartott, sajtószemlénk, nem csak azoknak, akik a jó időt választották. Orbán Viktor mellett lesz bizarr baleset és nem mindennapi vízördög is.

Orbán Viktor miniszterelnöki eskütételét követő beszéde a hétvégére is írni és beszélnivalót szolgáltatott. Szájer József a Vasárnapi újságnak adott interjújában felhívta rá a figyelmet, hogy a beszéd a brüsszeli liberálisoknál le fogja vágni a biztosítékot. Példaként a Sargentini-jelentést említette, mely az uniós atombombaként emlegetett 7-es cikkely élesítését javasolja. „A liberálisok által legfontosabb kérdésnek tartott menekültügyben egy komoly összecsapásra számíthatunk júliusban, ezért próbálják meg erősíteni a Magyarország elleni támadásokat is, hiszen Budapest az ellenkezőjét képviseli mindannak, amit ez az eszmerendszer képvisel” – fogalmazott a Fidesz európai parlamenti képviselője a Hiradó.hu beszámolója szerint.

Orbán megkerülhetetlen lesz Brüsszelben, még így is

A 444.hu-n Magyari Péter a miniszterelnöki székfoglalót és a szinte ezzel egy időben tartott közös Macron és Merkel beszéd mellé helyezve hívta fel rá a figyelmet, hogy a magyar álláspont mennyire szembe megy a nagyok elképzeléseivel. Felidézte, hogy hazánk rendre „megtrollkodja” a közös, uniós szintű fellépést. A HVG.hu is a brüsszeli porondon vizsgálja hétfői címlapos cikkében a magyar helyzetet, kijelentve, hogy a jogállamiság csorbulása ellenért megkerülhetetlen lesz Orbán Viktor. Itt előkerül a 2021–2027-es költségvetés, mely szintén komoly vitákat fog hozni, hiszen hatalma összegeket csoportosítanának át régiónkból a dél-európai országokhoz.

Végre mindenkinek fontos lehet az EP-választás

Üzenet értékű Navracsics Tibor hétfői nagyinterjúja a Magyar Időkben, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa a fenti témák mellett érinti a 2019-es európai parlamenti választást is. „Talán most először lesz igazán fontos mindenkinek a voksolás, hiszen ezúttal nem az országok különböző belpolitikai ügyei állnak majd a középpontban, hanem egyöntetűen mindenhol a migrációs válság lesz a meghatározó kampánytéma. Ezért az új Európai Parlament, majd a hivatalba lépő új bizottság közelebb juthat a megoldáshoz, mivel olyan legitimációjuk lesz, amely kifejezetten a migráció ügyében is útmutatást nyújt” – fogalmazott.

Dráguló cigi, győri lányok, bizarr baleset és vízördög

Még az uniós vonalnál maradva, a Világgazdaság hétfői számában számolt be róla, hogy legalább 5,4 százalékkal meg kell emelni a cigaretta jövedéki adóját ahhoz, hogy Magyarország teljesítse az Európai Unió elvárásait. Kikerülhetetlen magyar siker, hogy a győri kézis lányok megvédték BL-címüket, még Orbán Viktor sem hagyta szó nélkül a diadalt.

 
Hírmorzsáinkból nem maradhat ki egy modernkori tragikomédia, egy idősebb hölgy ugyanis gyalogosaluljáróba hajtott Budapesten, mert a GPS-re hallgatott. A szerencsés kimenetelű balesetről a Blikk komoly képgalériát közölt. Nem mindennapi felvételeket hozott az RTL Klub is, ugyanis videóra vették, ahogy egy 8-10 méter magas, forgószélszerű víztölcsér bukkant fel a Pest megyei Rukkel tónál – számolt be a Starlap.
 

Borítóképünk: Kovács Tamás (MTI)

Megosztás