2024. április 26.
Folytatódik a bajai iskola tornacsarnokának felújítása

Folytatódik a bajai iskola tornacsarnokának felújítása

Már a tetőszerkezet és az ablakok felújításánál tartanak. 

Megújul a Bajai Szentistváni Általános Iskola mintegy 30 évvel ezelőtt épült tornacsarnoka. Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerületi Központ igazgatója elmondta: a köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztésére kiírt pályázaton 750 millió forintot nyert a bajai tankerület, amelyből 13 intézményben kezdődhetnek fejlesztések.

Az egyik ilyen intézmény a Bajai Szentistváni Általános Iskola, ahol közel 35 millió forintot fordíthatnak fejlesztésre. A munkálatok egy része már megvalósult: az öltözők és a vizesblokkok új burkolatot és festést kaptak, valamint megújulhatott az épületgépészet is. Hamarosan megérkeznek az új padok és fogasok is az öltözőkbe.

„A felújításra már nagy szükség volt - hangsúlyozta Gugán Antal intézményvezető. - Minden osztálynak naponta van testnevelés órája, míg délután tömegsport, edzés van. A csarnokot 1989-ben adták át, azóta a festésen kívül nem sok minden történt. A mostani felújítás óriási mérföldkő az iskola életében.”

A tornaterem bejáratát akadálymentesítették, a munka nagy része azonban még hátra van: mivel a tornacsarnok sok helyen beázott. Most zajlik a tetőszerkezet és az ablakok felújítása.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.