2024. június 21.
Közel félezer rajz érkezett a Bács-Kiskun megyei pályázatra

Közel félezer rajz érkezett a Bács-Kiskun megyei pályázatra

Az óvodások és az általános iskolások a biztonságos és szabályos kerékpáros közlekedés témájában készítették a műveket.  A gyermekrajzok az országos megmérettetésen is részt vesznek.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága – az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságának kiírása alapján – gyermekrajz pályázatot hirdetett óvodások, valamint alsó és felső tagozatos diákok részére a biztonságos, szabályos kerékpáros közlekedés témájában. 

A kiírásra közel 500 pályamű érkezett, amelyeket – a kecskeméti Tudomány és Technika Háza közreműködésével és segítségével – a főkapitányság aulájában állítottak ki – írta a police.hu.

Fotó: Police.hu
 

A megyei forduló legjobb rajzainak készítőit – kategóriánként 6-6 gyermeket –május 9-én, szerdán a főkapitányság épületében ünnepélyes keretek között megjutalmazták. A díjakat Bóbis Attila rendőr alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának megbízott vezetője adta át.

A gyermekrajzok az országos megmérettetésen is részt vesznek. 

Megosztás

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Hello Közélet

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.3

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.

Jót tenni, jól

Hello Közélet

Jót tenni, jól

  • 2024.05.28

Jót tenni jól ma már nem olyan egyszerű, a CHERRISK biztosítási platform mégis ezt kísérli meg saját fejlesztésű eszköztárával.