2024. május 1.
Lemond az Együtt elnöksége

Lemond az Együtt elnöksége

A párt csalódott az ellenzék teljesítményét illetően, de úgy érzik, ők mindent megtettek azért, hogy az ellenzék sikeres legyen az országgyűlési választásokon.

 

Az Együtt tudomásul veszi a választás eredményét - mondta Juhász Péter, a párt elnöke vasárnap éjjel, aki bejelentette, hogy lemond az Együtt elnöksége.

Az ellenzéki politikus a párt budapesti eredményváró helyszínén tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy csalódottak az ellenzék teljesítményét illetően.  

A politikus úgy fogalmazott: szerették volna, ha létrejön a kormányváltás, és úgy vélte, egy erősebb, hatékonyabb együttműködéssel jobb eredmény született volna – írta az MTI.

Juhász Péter ugyanakkor leszögezte, a párt mindent megtett azért, hogy az ellenzék sikeres legyen az országgyűlési választásokon, „színtiszta lelkiismerettel állunk a választók elé”. Egyben köszönetet mondott azoknak a választóknak, akik bizalmat adtak a nekik.

Juhász Péter gratulált Szabó Szabolcsnak, aki - a szavazatok 91,65 százalékának feldolgozása után - mandátumot szerzett, és gratulált azoknak az ellenzéki képviselőknek, akik szintén bekerültek a parlamentbe.

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje (b2), Juhász Péter pártelnök (b3), valamint Spät Judit (b), Hajdu Nóra (b4) és Pataki Márton (j) elnökségi tagok az Együtt választási eredményváró rendezvényén tartott sajtótájékoztatójukon a budapesti Spicc Terasz épületében 2018. április 8-án.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
 

Szigetvári Viktor, a párt miniszterelnök-jelöltje azt mondta, ezt a kampányt az Együtt elvesztette, sikertelen volt az a stratégia, amire felépítették a saját listás kampányukat.

Megjegyezte, hogy a kampány alatt Juhász Pétert olyan „mocskos támadások érték, amelyek teljesen alaptalanok, embert próbálók voltak”.

A politikus kérdés kapcsán kitért arra, hogy az Együtt sorsáról a párt tagságának kell döntenie, és hozzátette, büszke Szabó Szabolcs egyéni eredményére.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.