2024. február 29.
Pénteken kezdődik a lomtalanítás Kecskeméten, ezeket tehetjük ki!

Pénteken kezdődik a lomtalanítás Kecskeméten, ezeket tehetjük ki!

Május 25-én és 26-án, pénteken és szombaton az alábbi körzetben történik a lomtalanítás Kecskeméten.

Helyszínek:

Katonatelepi tanyák, Katonatelep, Úrrét, Kőrösihegy, Borbás, Kisfái, Szolnoki hegy, Kecskemét-Városföld, Törökfái, Matkó, Hunyadiváros (Csilléry telep), Belváros, Rákócziváros, Szent István város (Műkertváros), Árpádváros, Erzsébetváros (Ürgés), Kossuthváros, Szent László város (Rendőrfalu, Kósafalu, Tsz falu, Muszáj), Halasi úti kiskertek, Reptéri lakótelep.

 

Az elszállításra szánt lom a körzethez megadott időpont szerinti pénteken reggel 8 órától szombat este 20 óráig helyezhető ki! – hívta fel a figyelmet a keol.hu.

A lomot családi házak esetében az ingatlan utcafronti részére, a társas- és szövetkezeti házak környezetében pedig a hulladékgyűjtő edények mellé lehet elhelyezni. A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. azt kéri a lakosoktól, hogy a nagydarabos lom (pl. bútor) kivételével a kisebb méretű anyagok - a hatékonyabb elszállítás és szétszóródás megakadályozása érdekében - bezsákolva, kötegelve kerüljenek kihelyezésre.

A lomhulladékot minden esetben úgy kell elhelyezni, hogy az a jármű- és a gyalogos forgalmat ne akadályozza, a zöldterületeket és a növényzetet ne károsítsa, továbbá ne járjon baleset vagy károkozás veszélyének előidézésével. Az akció ideje alatt - és azt követően - a közterület rendjét a közterület-felügyelet, a rendőrség és a polgárőrség folyamatosan ellenőrzi.

 

Kihelyezhető hulladékok:

- nagyobb méretű berendezési tárgy, bútor, háztartási berendezés és készülék, rendeltetésszerű használatra már nem alkalmas egyéb lom.

 

Nem kerülnek elszállításra, ezért ne tegyük ki:

- gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék,

- építési hulladék, egyéb ipari hulladék,

- veszélyes elektromos, elektronikai készülékek (pl. TV-készülék, hűtőgép),

- veszélyes hulladékok (pl. gumiabroncs, akkumulátor, festékes dobozok, kátrány származékok),

- heti hulladékszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói tevékenységből származó hulladék.

Megosztás