2024. április 16.
Az ŰrDongó őrületről is Spielberg tehet?

Az ŰrDongó őrületről is Spielberg tehet?

Kiszolgáltatott, szeretnivaló lény érkezik a Földre az űrből, összebarátkozik egy kamaszlánnyal, és együtt indulnak új kalandok felé. Aki a homlokára csap, és azt mondja, hogy ez akár az ET sztorija is lehetne, az jól asszociál.

A párhuzam nem véletlen, mert az ŰrDongó ötlete is az ET alkotójától, Steven Spielbergtől származik. Ezt Travis Knight, az ŰrDongó rendezője árulta el a minap. Az a javaslat, hogy a Transformers-filmek egyik hőse önálló történetet kapjon, a többi stúdiófőnöknek is tetszett, mert a sorozat ugyan milliárdos bevételeket hozott az évek során, többekben megfogalmazódott a gondolat, hogy a Michael Bay neve fémjelezte örökös robbantgatás és zúzás mellett egy kis szív is elkelne a Transformerek történetében. Spielberg egyébként az összes Transformers-filmnek executive producere volt, és az ŰrDongót is ebben a minőségében jegyzi.

 

BUMBLEBEE
Fotó: Jaimie Trueblood / Paramount 
 

Az elővetítések után az ŰrDongó kritikai fogadtatása több mint pozitív. Az első értékelések szerint ez a legjobb Transformers-film, mert jó ízléssel alakították ki az arányokat: látványos akciók, elmélyült érzelmek, magas színvonalú színészi munka és hangulatos nyolcvanas évekbeli retrófíling tartják ébren a közönség érdeklődését.

 

Igazi retrójátékot kapott az ŰrDongó 
Aki még emlékszik a Közveszélyes Munkakerülő nevű flashjtáék-blogra, most elmorzsolhat egy nosztalgikus könnycseppet a szeme sarkában. A Paramount stúdió kijött egy szuper retró flashjátékkal, amelyben ŰrDongóként küzdhetünk a különféle ellenfelekkel a régi szép munkakerülős idők tiszteletére. A stúdió egyébként a filmet támogatja ezzel, a retróhangulatot pedig az okozza, hogy a produkció eredettörténetet mesél el, azaz visszamegy a Transformers-történelem kezdetére, a nyolcvanas évekbe. 

A játék ITT érhető el!

 

Hasonlóan ötletes a film interaktív honlapja, ahol 360 fokban körbefordulva felfedezhetjük azt a garázst, amelyben a film elején ŰrDongó rejtőzik, sárga Volkswagen Bogárnak álcázva magát. 

 

 

A stúdió azt reméli, hogy a film sikere új lendületet ad a több mint egy évtizede futó Transformers-sorozatnak, megtartván a régi rajongókat, miközben újakat is meghódít.

Bumblebee (korhatár: 12) hazai bemutató: 2018. december 20.

Megosztás