2024. április 19.
Érdemes lesz vitorlát bontani a Nemzeti Filharmonikusokkal

Érdemes lesz vitorlát bontani a Nemzeti Filharmonikusokkal

A zenekar új évadjának programkínálata igazi zenei utazást kínál, ahol a zenetörténet kincseit, ritkaságait fedezhetik fel a hangjegyek szerelmesei.

Az új évad jelmondata is ehhez kapcsolódik: induljunk közös felfedezőutakra! A zenei expedícióra különféle bérletek válthatók (Kocsis, Kobayashi, Ferencsik, Lukács, Pászti), amelyek belépést nyújtanak a legszebb hangversenytermekbe, a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermébe, a Zeneakadémia Nagytermébe és a Pesti Vigadó dísztermébe.

 

A 2022/23-as évadban a szimfonikus repertoár mesterművei, az oratorikus irodalom remekei és több évszázad számos reprezentatív versenyműve, sőt egész estés hangversenyszerű operaprodukciók fognak felcsendülni az ikonikus falak között. Hallhatunk olyan slágereket, mint Chopin f-moll zongoraversenye és Dvořák Újvilág-szimfóniája, Csajkovszkij V. szimfóniája és Berlioz Fantasztikus szimfóniája, Verdi Trubadúrja, Mendelssohn Olasz szimfóniája, Haydn Katona-szimfóniája és Schumann II. szimfóniája. Felcsendülnek Kodály változatai a Fölszállott a páva dallamára, megszólal a nagy magyar mester Budavári Te Deuma, Brahms annak idején éppen Budapesten bemutatott B-dúr zongoraversenye és I. szimfóniája, Richard Strauss életöröm-ittas Don Juanja.

Megosztás