2023. június 9.
Készítsd a fel tested a nyárra! 5 tuti tipp a tökéletes bikinialakért

Készítsd a fel tested a nyárra! 5 tuti tipp a tökéletes bikinialakért

Ha ebben az évben nem azt szeretnéd mondani, hogy majd jövőre meglesz a tökéletes bikinialakom, hanem magabiztosan szeretnéd viselni kedvenc fürdőruháidat, ideje már most bevezetni néhány jótékony szokást a mindennapokba.

1. A nap első étkezése aranyat ér
Az egész nap felborulhat, ha éhesen vágunk bele a feladatainkba, azonban a metrón elfogyasztott péksütemény a diéta tökéletes ellensége. Szánjunk időt – akár előző este – arra, hogy összeállítsunk magunknak egy tápanyagdús reggelit, lehetőleg magas rost- és fehérjetartalommal. Egyszerű és gyors megoldás lehet egy nagy adag zabkása, amelyet több napon keresztül is fogyaszthatunk. Keverjünk hozzá egy kevés fehérjeport, valamint vágjunk hozzá gyümölcsöket, hogy az íze és hatása is tökéletes legyen.

 

2. Kelj fel a kanapéról!
A rendszeres mozgás elengedhetetlen, ha azt szeretnénk, hogy a strandon minden szem ránk szegeződjön. A kardió edzések javítják az állóképességet, a súlyzós edzésekkel pedig szálkásíthatjuk az izmainkat. A legfontosabb azonban az, hogy olyan mozgásformát válasszunk, amit örömmel végzünk, hiszen a motiváció is sokkal könnyebben elvész egy olyan tevékenységgel, amivel kapcsolatban azt érezzük, hogy csak púp a hátunkon. Keressünk valami izgalmasat, akár a barátainkkal közösen, így biztosan mindig lesz valaki, aki arra sarkall, hogy mozogjunk.

 

3. Apró változtatások a szemet szúró eredményekért
Nem kell az összes étkezési szokást lecserélni ahhoz, hogy leadjunk pár kilót. Tévhit, hogy az egészséges ételek mind íztelenek és kellemetlen állagúak. Hiszen mégis ki tudna ellenállni egy színes és zamatos gyümölcssalátának? Válasszuk ki kedvenc zöldségeinket vagy kísérletezzünk újakkal, és cseréljük le a megszokott köreteket, a húsokhoz pedig ne használjunk bolti fűszerkeveréket, inkább készítsünk sajátot. Ezzel elkerüljük a felesleges kalóriák bevitelét és a káros ízfokozókat, miközben szabadjára engedhetjük a kreativitásunkat.

„Ha diétázni készülünk, érdemes a kalóriabevitelt minimálisra csökkenteni. Ehhez érdemes egy olyan kalóriaszegény étrend-kiegészítőt választani, ami napi egy étkezést ki tud váltani. Továbbá érdemes egy olyan mozgásprogramot is elkezdeni a diétával párhuzamosan, ami étrenddel és mozgástippekkel is támogat” – tette hozzá Katus Attila edző, életmód-tanácsadó és táplálkozási szakértő.

 

4. A szépítő alvás nem csak mítosz
A rossz minőségű alvás a diétára is kedvezőtlen hatással van. Egyrészt fáradtan nem úgy teljesítünk az edzések során, valamint rengeteg fontos folyamat ilyenkor zajlik a testben, amik rossz alvás esetén nem megfelelően mennek végbe. Ilyenkor termelődnek ugyanis a hormonok, történik meg a fehérje anyagcsere, valamint az agyműködésünk is lényeges feladatokat lát el az alvás során. A megfelelő mennyiségű alvás tehát kiemelten fontos ahhoz, hogy napközben kiegyensúlyozottak legyünk.

 

5. Válasszuk ki a megfelelő étrend-kiegészítőt
De az milyen is pontosan? Többféle jótékony hatóanyagot tartalmaz, könnyű az elkészítése és nem utolsó sorban nemcsak a testet, hanem az ízlelőbimbókat is kényezteti. Különböző turmixok támogathatják edzéseidet, bizonyos étrend-kiegészítők azonban plusz előnyöket tartalmaznak értékes hatóanyagok formájában. Ha sűrű a napunk, érdemes alacsony kalóriatartalmú étkezéshelyettesítőt keresni, ami laktat, energiát ad, mégsem hizlal, ezáltal tökéletes társ lehet a nyári alakig vezető úton.  

Megosztás

A váltott gondoskodás már itthon is lehetséges

Hello Mozaik

A váltott gondoskodás már itthon is lehetséges

  • 2023.05.22

A váltott gondoskodás sokáig ismeretlen fogalom volt hazánkban, de 2022. január óta jogszabály teszi lehetővé a váltott gondoskodást bírói döntés esetén is. A témában rendezett Figyeljetek Rám! elnevezésű konferencián számos hazai szakember beszélt a modellről és az eddigi hazai tapasztalatokról.

Marha vagy halkollagén? Mi a különbség közöttük?

Hello Mozaik

Marha vagy halkollagén? Mi a különbség közöttük?

  • 2023.05.18

Az emberi szervezet is képes a kollagén előállítására, a gond csupán annyi, hogy az idő előre haladtával az előállított mennyiség folyamatosan csökken. Ez a csökkenés már 25 éves kor felett, elkezdődik, idősebb korban pedig kritikusan alacsony szintre lassul le saját kollagén termelődésünk. Ez az elsődleges oka annak, hogy megjelennek az ízületi problémák, a bőr veszít rugalmasságából, valamint ráncosodni kezd. Dönthetünk tehát: megvárhatjuk, hogy a termelődés visszaszoruljon és testünk állapota romlásnak induljon, vagy még kellő időben, külső forrásból pótoljuk a hiányzó kollagént. Érdemes az utóbbi mellett letenni a voksunkat, ugyanis így hosszú ideig mozgékonyak maradhatunk és sokat tehetünk a bőrünk fiatalos állapotának fenntartásáért is.