2024. április 18.
Még van pár nap! Itt éri meg leadni a cipősdoboz adományt

Még van pár nap! Itt éri meg leadni a cipősdoboz adományt

A Vascular Plazma és a Sanaplasma tíz plazmaközpontja is részt vesz idén a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi cipősdoboz akciójában. December 19-ig várják a jótékonykodókat plazmaközpontjaikban. Akik hozzájuk hozzák el adományukat egyúttal egy helyi szervezetet is támogathatnak.

A Baptista Szeretetszolgálat idén 18. alkalommal szervezte meg a Cipősdoboz Akciót. Arra biztatják a segíteni vágyókat, hogy egy cipősdobozba helyezzék el ajándékaikat, amelyeket a rászoruló gyerekeknek szánnak. Az ajándékokat többek között gyermekotthonokba, nagycsaládos szervezetekhez, kórházakba, sérült gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolákba juttatja el a szervezet.

 

Idén a több mint 400 átvételi pont között megtalálhatjuk a Vascular Plazma és Sanaplasma központjait, amelyek egy speciális akcióval is készültek. Aki náluk adja le a dobozát, wellness üdülést is nyerhet, továbbá szavazhat, hogy melyik helyi alapítványt támogassa a központ 100.000 forinttal. A „dobozolók” így összesen 1.000.000 forintnyi támogatás sorsáról is dönthetnek országszerte 10 helyszínen az alábbi városokban: Eger, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Szeged, Pécs, Kecskemét és Budapest. További információt lehet találni a támogatott szervezetekről és az átvételi pontokról, valamint nyitva tartásukról a www.teddmegmost.hu/ciposdoboz weboldalon.

 

„Cégünk filozófiájához nagyon közel áll az adományozás, hiszen plazmaközpontjainkban egész évben vérplazma adományt gyűjtünk, ami életmentő, mással nem helyettesíthető gyógyszer alapanyag a betegek és a kórházi ellátás számára. Ezért is csatlakoztunk nagy örömmel idén második alkalommal a Baptista szeretetszolgálat karácsonyi Cipősdoboz akciójához” – mondta el Dr. Nyerges Judit a Vascular és a Sanaplasma központok ügyvezető igazgatója.

 

A többszörös jótékonykodás lehetősége keltette fel Peller Mariann figyelmét is, aki egy 10 éves kisfiúnak készített össze egy cipősdoboznyi ajándékot – látogatásáról Mariann Facebook oldalán, az RTL klub pedig reggeli műsorában számolt be.

 

Béres Alexandra kislányai segítségével készítette el az adományokat. Korábban már részt vett a Vascular Plazma egyik betegszervezeteket segítő kampányában, amely szintén a plazmaadás fontosságára hívta fel a figyelmet. Most úgy döntött, hogy idén cipősdoboz-adományát a budapesti Sanaplasma plazmaközpontban adja le, és egyben részt vesz a plazmaközpont orvosi szűrésén.

 

„Számomra különösen sokat jelentenek az olyan lehetőségek, amikor gyermekeken segíthetek, vagy amikor hozzájárulhatok ahhoz, hogy emberek teljes életet élhessenek – mondta Alexandra a plazmaközpontban, cipősdobozának átadásakor. – Sokan vannak a betegek között, akik első ránézésre olyanok, mint bármelyikünk, dolgoznak, kirándulnak, a szeretteikkel ünnepelnek, de ezeket a magától értetődő mindennapi eseményeket csak a naponta megkapott plazmaalapú gyógyszereiknek, így a plazmaadók egész éves önzetlen segítségének köszönhetően élhetik át önfeledten. Nagyszerű embereknek tartom a plazmaadókat, és most én magam is részt veszek egy előzetes orvosi vizsgálaton, amely arra ad választ, hogy lehetek-e én is plazmadonor.”

 

„Reméljük a plazmaadás iránt is felkeltjük a dobozolók érdeklődését, de természetesen, ettől függetlenül is várjuk a cipősdoboz adományokat – mondta el Dr. Nyerges Judit.

 

Mi a vérplazma és miért van szükség vérplazmaadókra?
A vérplazmából életmentő, mással nem helyettesíthető gyógyszereket készítenek többek között hemofíliás, azaz vérzékeny betegek, veleszületett immunhiánnyal élők, csontvelő- és szervátültetettek, súlyos égési sérültek, máj- és vesebetegek, valamint hepatitisz B-ben szenvedők számára. Vérplazmát nem lehet mesterséges úton előállítani. Csak Magyarországon több mint 4000 embernek van szüksége nap mint nap életmentő vérplazma-alapú gyógyszerekre.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.