2024. április 19.
Ez volt a lényeg a 39. héten

Ez volt a lényeg a 39. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Őszi ülésszakának első napján a magyar parlament meghosszabbította a vészhelyzetet az országban. Ennek értelmében 2022. január elsejéig hozhat rendeleti úton döntéseket a kormány.

 

Készenlétbe helyezte a brit kormány a hadsereg bizonyos egységeit az üzemanyag-kiskereskedelemben támadt súlyos ellátási problémák enyhítésére − adta hírül az MTI. Az ellátási hálózat stabilizálása érdekében a katonai sofőröket mostantól üzemanyag-szállító tartálykocsik vezetésére is képzik majd a szigetországban. 

 

 A YouTube a hét közepén jelentette be, hogy blokkolni fog minden oltás ellenes tartalmat.

 

Dobrev Klára nyerte a kedden zárult ellenzéki előválasztást. A második helyen Karácsony Gergely, a harmadikon Márki-Zay Péter végzett. A többi miniszterelnök-jelölt nem jutott a második fordulóba.

 

Varga Judit igazságügyi miniszter egyértelművé tette az Európai Parlament (EP) állampolgári jogi, bel- és igazságügyi (LIBE) bizottságának küldöttsége számára, hogy Magyarország szabad, független ország és a bizottságnak semmiféle hatalma nincs felette. Erről a miniszter számolt be a Budapesten tartózkodó küldöttséggel folytatott egyórás megbeszélést követő sajtótájékoztatón csütörtökön.

 

A német Der Spiegel uniós forrásokból úgy értesült, hogy valóban létrejöhet az Európai Bizottság és Magyarország közötti megegyezés az uniós helyreállítási alapról. Év végére meg is érkezhetnek az első források, de ezért cserébe a bizottság a jogállamisági mechanizmus elindítását szabja feltételként Budapest és Varsó ellen.

 

A hét száma: 100
1921. szeptember 27-én, Vácon született a Kossuth-díjas filmrendező, Jancsó Miklós, aki így a múlt héten ünnepelte volna 100. születésnapját.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.