2024. április 27.
Konferenciát tartottak Kecskeméten a klímaváltozás hatásairól

Konferenciát tartottak Kecskeméten a klímaváltozás hatásairól

A klímakonferencián a Homokhátságon fokozottan tapasztalható klímaváltozás ártó hatásai ellen való fellépés volt középpontban.

A Kecskemét alapításának 650. évfordulójához kapcsolódó ünnepségsorozat részeként tartotta meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei szervezete április 19-én, csütörtökön a „Klímakonferencia – Éghajlatváltozás hatása a Bács-Kiskun megyei mezőgazdaságra” című rendezvényét. A konferencia célja a Homokhátságon fokozottan tapasztalható klímaváltozás ártó hatásainak enyhítését elősegítő tevékenységek, cselekvési lehetőségek bemutatása volt, a mezőgazdaság különböző szakterületeinek megközelítésében – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Viski József agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében kiemelte, Magyarország területe ökológiailag nagyon sérülékeny. Az elsivatagosodás, az aszály, a belvizek, az árvizek és a jégesők kihívások elé állítják a gazdálkodókat, és ezek hatásait kiküszöbölve azon kell dolgozniuk, hogy csökkentsék a kockázatoknak való kitettségüket és vállalkozásuk versenyképességét megőrizzék. Mint mondta, a Vidékfejlesztési Program 1300 milliárd forintos keretéből 600 milliárd forint a környezetkímélő technikák alkalmazását és beruházásokat támogatja.

A konferencia szakmai előadásainak rövid összefoglalója, illetve azok diái itt tekinthetők meg.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.