2024. április 26.

Knoch indul férfi 500 és Keszler női 1000 méteren

Gergelics József, az MTI különtudósítója jelenti: A Liu fivérek mellett Knoch Viktor indul a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi 500 méteres számának keddi selejtezőjében a phjongcshangi téli olimpián, míg a női 1000 méter kvalifikációjában Jászapáti Petrán kívül Keszler Andrea áll rajthoz.

Azt már a játékok kezdete előtt tudni lehetett, hogy Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang, illetve Jászapáti Petra valamennyi egyéni számban érdekelt lesz. A magyar szakvezetés a dél-koreai játékokon egyéniben először a negyedik olimpiáján szereplő Knoch Viktornak, illetve az 500 méteren tizedik Keszlernek szavazott bizalmat.

A nőknél Keszler - ahogy egy ízben 500-on - ismét a brit Elise Christie-vel szerepel azonos négyesben. A brit világbajnoki címvédő Liu Shaolin Sándor párja, emiatt gyakran készül együtt a magyarokkal. Rajta kívül a holland Lara van Ruijven és a lengyel Magdalena Warakomska lesz a tatabányai sportoló riválisa. Az 1500 méteren hatodik Jászapáti Petrának is jutott egy nagyon nehéz ellenfél, ráadásul a legrosszabb, négyes pályáról rajtol majd. A szegedi sportoló futamában szerepel majd a táv vb-bronz- és Eb-ezüstérmese, a holland Suzanne Schulting, továbbá az orosz Jekatyerina Jefremenkova.

A férfiaknál a legrövidebb táv 2016-os világbajnoka, Liu Shaolin nem kerülhetett volna nehezebb selejtezős futamba. A dél-koreai játékokon mindkét eddigi egyéni számban döntős, 1500-on ötödik versenyző együtt szerepel majd az 1000 méteren ezüstérmes amerikai John-Henry Kruegerrel, aki az immár magyar színekben szereplő Cole William Krueger testvére, továbbá az 1500-on bronzérmes orosz Szemjon Jelisztratovval és a négyszeres világbajnok kínai Han Tien-jüvel. Az MTK sportolója a csalódást keltő 1000 méter után - amikor a döntőben kizárták - rögtön nehéz feladatot kapott, az viszont kedvez a számára, hogy a kettes pozícióból rajtol majd, ami a legrövidebb távon egyértelműen előnyös.

A mindössze 19 éves testvére, Liu Shaoang az 1000 és 1500 méteres kizárását követően próbál majd javítani, ehhez ideális ellenfeleket kapott, ugyanis a japán Szakazume Rioszuke, az orosz Pavel Szitnyikov és a kazah Abzal Azsgalijev sem tartozik a legjobbak közé. Ebből a négyesből kötelező a továbbjutás, főleg a kettes rajthelyről. A legjobb, egyes pályáról rajtoló Knoch Viktor legnagyobb ellenfele az 1000 méteren bronzérmes dél-koreai Szeo Ji Ra lesz, de a francia Sebastien Lepape sem könnyű rivális. A futam negyedik tagja a holland Dylan Hoogerwerf.

Mindkét egyéni számban a selejtezős futamok első két helyezettje jut a csütörtöki negyeddöntőbe.

A keddi programban még a 3000 méteres női váltó fináléja és kisdöntője szerepel, utóbbiban a magyar váltó is érdekelt lesz a hollandok, a japánok és az oroszok társaságában.

 

(MTI)

 

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

Sport

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

  • 2023.03.4

Az antarktiszi ultramaraton győztes Lubics Szilvia beteg gyerekek segítésére buzdít a Pécs-Harkány futóversenyen való részvételével. Az ultrafutó főtámogatójával, a CHERRISK csapatával újabb jótékonysági kampányt indít, ezúttal egy regionális szervezetet, a Nevetnikék Alapítványt támogatják futással és ’cserkókkal’.