2024. április 16.
Magyarországon rendezik meg az Ifjúsági Díjlovas Európa Bajnokságokat

Magyarországon rendezik meg az Ifjúsági Díjlovas Európa Bajnokságokat

Idén először egy helyen rendezik meg az Ifjúsági Díjlovas Európai Bajnokságok összes kategóriáját a Pilisjászfaluban található Unikornis Lovardában. A bajnokságok augusztus 10-től indulnak a Gyermek & Junior versennyel, majd a Fiatal lovas & U25-tel folytatódnak és a Póni bajnoksággal érnek véget.

A FEI (Fédération Equestre Internationale) ebben az évben külön engedélyt adott a Magyarországon élő Arie Yom Tovnak az Ifjúsági Díjlovas Európai Bajnokságok hazai megrendezésére, ráadásul minden kategóriában Magyarországé a jog az esemény lebonyolítására. A világversenyek augusztus 10-14-ig a Gyermek & Junior versennyel kezdődnek, majd augusztus 18-22-ig a Fiatal lovas & U25-tel folytatódnak, végül augusztus 26. és 30. között a Póni bajnoksággal zárulnak le.

 

A bajnokságoknak az Unikornis Lovarda ad otthont Pilisjászfaluban. Az elmúlt három hónapban jelentős beruházás történt a lovardában annak érdekében, hogy minőségi nemzetközi létesítményt hozzanak létre az Európa bajnokság számára.

 

„Szeretjük és fontosnak tartjuk ezt a sportot, különösen ebben a kritikus időszakban, amelyet a COVID-19 vírus okozott. Számos országtól és lovas szövetségtől kaptunk felkérést, hogy helyszínt biztosítsunk az Európai Ifjúsági Bajnokságok számára. Mindent megteszünk, hogy ne csak a rendezés, de az egészségügyi szabályok betartása is a legmagasabb szinten történjen a versenyzők és szervezők számára is: a másfél méteres távolságtartás, az arcmaszkok használata a zárt helyiségekben és a kézfertőtlenítő gél használata alapelvárás lesz” – állítja Yom-Tov úr.

 

Az Európai Bajnokságra a nagyközönség idén nem juthat el, de az esemény élő online közvetítés formájában nyomon követhető lesz a sportprohorses.com weboldalon.

 

 

 

 

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.