2022. augusztus 14.
Öt magyar lesz a férfi öttusa döntőben Kecskeméten

Öt magyar lesz a férfi öttusa döntőben Kecskeméten

Demeter Bencének, Demeter Gergelynek, Regős Gergelynek, Szép Balázsnak és Horváth Norbertnek szurkolhatunk a vasárnapi férfi döntőben.

Öt magyar résztvevője lesz vasárnap a férfi döntőnek a kecskeméti öttusa világkupaversenyen.

A pénteki selejtezőben - amelyben 88 öttusázó, köztük 12 magyar indult - három csoportban zajlottak a küzdelmek a Messzi István Sportcsarnokban, a Kecskeméti Fürdőben és a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Mindegyikből az első 10 hely ért automatikusan finálét, a maradék 6 helyet pedig a megszerzett pontszámok alapján töltötték fel. Az A-ban először vívtak, azután úsztak, a B-ben és a C-ben pedig fordított volt a sorrend a lövészetekkel kombinált futás előtt – írta az MTI.

Az A csoportban második lett Demeter Bence és kilencedik Demeter Gergely, de jó esélye volt a továbbjutásra a tavaly világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Kasza Róbertnek is, aki azonban nem tudta befejezni versenyét. Martinek János szövetségi kapitány elmondása szerint Kasza hasmenéssel versenyzett, majd a kombinált szám bemelegítésénél már hányingere is volt, így idő előtt ért véget számára a verseny.

A B csoportban Regős Gergely harmadik, Szép Balázs pedig hatodik lett, míg a C-ből nem volt közvetlen továbbjutó, de Horváth Norbert a pontszámával szintén ott lehet a fináléban, igaz ehhez hazai jelzésre is szükség volt. Horváth 13. lett a csoportjában 1103 ponttal, ez még éppen továbbjutást ért, de ugyanennyivel végzett mögötte a mexikói Duilio Carrillo, akit az eredményszámító program előrébb sorolt, mivel a kombinált számban ő nyújtott jobb teljesítményt. Csakhogy Horváth fél méterrel hamarabb futott a célba, amit a szakvezető szóvá is tett, és végül igazat adtak neki.

Nem volt ott a mezőnyben a válogatott alapembere, az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Marosi Ádám, aki két hete, a hazai bajnokságon megsérült. Martinek elmondta, hogy csak egy hete kezdte újra az edzéseket, amivel egy világkupának nem volt értelme nekivágni.

A vasárnapi férfi döntő előtt szombaton a női finálé következik a 36 fős mezőnyben három magyarral, Földházi Zsófiával, Kovács Saroltával és Alekszejev Tamarával. A világkupa hétfőn a vegyes váltóval ér véget.

Az idei első világkupa versenyen, március elején Kairóban Alekszejev Tamara ezüstérmet szerzett. A sorozat március végén Los Angelesben folytatódott, ahol Demeter Bence ezüst-, Szép Balázs és Alekszejev pedig bronzérmet nyert. A nemzetközi mezőny a kecskeméti verseny után, május végén Szófiában találkozik. A döntőt júniusban, Asztanában tartják majd. Az Európa-bajnokságot július közepén Székesfehérváron, az év fő versenyét, a világbajnokságot pedig szeptemberben, Mexikóvárosban rendezik meg.

Megosztás

Hasznos tippek nyári terepfutáshoz

Hello Sport

Hasznos tippek nyári terepfutáshoz

  • 2022.05.25

Hamarosan beköszönt a nyár, ami a meleg ellenére rengeteg futót csábít a természetbe. Ahogyan a téli futásnak, a nyári tevékenységnek is megvannak a maga szabályai, amelyeket érdemes betartani, ha szeretnénk sikeresen, sérülés nélkül teljesíteni a távokat.