2024. április 19.
Apple iMac gépekből készülnek a legmenőbb akváriumok

Apple iMac gépekből készülnek a legmenőbb akváriumok

Az átlátszó monitorokban úszkáló halak rendhagyó otthonai aranyáron kelnek el.

Jake Harms régi Apple iMac gépeket alakít ágy lélegzetelállító akvirumokká. A férfi minden nap órákat tölt alagsorában, hogy új életet leheljen a divatjamúlt gépekbe. Eddig több mint ezer akváriumot vásároltak tőle a világ különböző részeiről – számol be az Odditycentral.

Meglátása szerint a monitoros akváriumhoz a 2000-es Apple iMac G3 számítógépek a legtökéletesebbek különféle színük és formájuk miatt. A „ködös” számítógép kerete visszaveri az akvárium fényét, és különböző színekben világítja meg a benne úszkáló halakat. Az Apple iMac modelljeire pedig azért esett a választása, mivel a többi monitortól eltérően ezek a szerkezetek átlátszóak, és felnagyítják a halakat.

A férfi az akváriumok mellett lámpákat is készít, ezekhez az Apple iMac G4-es gépeket használja fel. Továbbá belevágott egy órás projektbe is, amikhez az eMac optikai meghajtóinak a külső burkolatát használja fel.

Igazi szenvedélye azonban a Mac átalakító biznisz lenne: alagsori túráin arra próbálja ösztönzi a középiskolásokat, hogy másképp gondolkodjanak karrierjükről és a hobbijaikról, és vegyék észre a sokszor láthatatlan összekötő szálakat:

„Ha van egy ötletük, akkor véghez kell vinniük, hiszen egy egész vállalkozást is felépíthetnek rá” – bizonygatta.

 

 

Megosztás