2024. április 25.

Közösségi kert nyílik Kecskeméten

Idén tavasszal kertészkedhetnek azok a kecskemétiek is, akiknek nincs saját kertjük. A kertészkedéshez nem csak területet, de első alkalommal eszközöket is biztosítanak.

Idén tavasszal kertészkedhetnek azok a kecskemétiek is, akiknek nincs saját kertjük. Elindul ugyanis a külföldön már sok éve népszerű közösségi kert a Széchenyivárosban – írta a hiros.hu.

Áprilisban adják át a Széchenyivárosban, a Fáklya utca és Szent-Györgyi Albert utca között kialakított közösségi kertet, amely közvetlenül a Baptista Templom mögött  helyezkedik el. A Széchenyivárosért Egyesület gondozásában kialakított területen kertészkedési lehetőséget biztosítanak a városrészben élők számára. Elsősorban a közösségi kerthez közel élő családok, nyugdíjasok jelentkezésére számítanak, de természetesen mindenki foglalhat területet. 

A közösségi kert területét egyenlő parcellákra osztják, amelyeket ingyenesen megkapnak a jelentkezők, csak arra kell vállalkozzanak, hogy a saját kis kertjüket ápolják, gondozzák. A kertészkedéshez nem csak területet, de első alkalommal eszközöket is biztosít az Egyesület. A kert bekerített, locsolási lehetőséggel ellátott közösségi kert lesz.

Mivel a lakók már nagyon várták, így érdemes időben parcellákat foglalni, hiszen a szabad helyek száma véges.

A jelentkezéssel kapcsolatban további információ itt található.

Megosztás

A daytime buliké a jövő? - hazai és nemzetközi szinten is egyre több a nappali bulizási lehetőség

Hello Trend

A daytime buliké a jövő? - hazai és nemzetközi szinten is egyre több a nappali bulizási lehetőség

  • 2024.04.15

2024-ben a bulizás új dimenzióba lép: a nappali bulik egyre népszerűbbek hazai és nemzetközi szinten egyaránt. A fiatalok és fiatal felnőttek, de az idősebb generáció is egyre inkább az éjszakai élet hagyományos keretein túlra nyit, és a nappali órákban keresik a szórakozás lehetőségeit. Mik a daytime bulik előnyei, miben másabb az éjszakai partiktól és hogyan reagálnak erre a társadalom különböző generációi? Az Instant-Fogas körképe.