2024. április 20.
Már igazából is átélhető a Westworld-élmény

Már igazából is átélhető a Westworld-élmény

Austinba érkezett teljes valójában a Westworld-életérzés: az SXSW Filmfesztiválra megépített park egy az egyben olyan, mint Disney World, csak épp gengszterekkel, piával és kurtizánokkal.

Az HBO olyan tematikus parkot épített fel az amerikai határnál, ahol a Westworld-rajongók átélhetik, milyen is lehet igazából egy a sci-fi show parkjának vendégeként szórakozni – írja a Business Insider.

A kisváros lakóit színészek játsszák, mindannyian saját történettel rendelkeznek, a látogatók pedig interakcióba léphetnek velük.

Sweetwater városának felépítése az HBO legkifinomultabb munkája a Business Insider beszámolója szerint.

Kemény munka

Austinban csaknem négy hónapon át dolgoztak a területen; az építési munkálatok tavaly novemberben kezdődtek el, most pedig már mintegy 60 színész, öt zenekar és hat ló (!) áll a park alkalmazásában, egy 90 perces élményutazás forgatókönyve pedig mintegy 440 oldal hosszú.

A Business Insider újságírója a helyszínen járt, és arról számolt be, hogy a látogatók első körben egy tetőtéri bárban kezdenek, ahol a titokzatos társaság, a Delos munkatársai fogadják őket.  

A beszámoló szerint a Delos egyik alkalmazottja itt a vendégeket arra figyelmeztette, hogy ne törjenek össze semmit és ne ártsanak más látogatónak.

Alkohol és prostituáltak

A résztvevők azelőtt, hogy felszálltak volna a Sweetwaterbe tartó vonatra, két zsetont kaptak, amellyel alkoholt vásárolhatnak a városka három szalonjának egyikében, köztük a híres Mariposa bárban és bordélyházban, ahol Sweetwater prostituáltjai is dolgoznak.

A látogatók saját tempójukban járhatják be Sweetwatert, ahol számos kalandban vehetnek részt: a postahivatalban például névre szóló levél várja őket – a Business Insider  újságírónőjének címzett üzenetben például az állt: „Westworld nem az, aminek látszik”.

A vendégek ellátogathatnak többek között a temetőbe, és az Instagramon fellelhető fotók alapján lehetőség van bekukkantani oda, ahol az alkalmazottak éppen azon az új, ijesztő fehér roboton dolgoznak, mely majd a második évadban tűnik fel.

Megosztás